Den nye Salmetrio satte punktum for Gauerslund sogns ugelange sognefestival med et program af Leonard Cohen sange, fremført på dansk i Brejning kirke.
Trioen leverede en stemningsfuld fortolkning af Cohens sange, der bragte gemte erindringer, billeder og stemninger frem fra sindets fjerneste kroge.
Man fik mulighed for igen at se sin livshistorie i øjnene, nu i forsonet belysning. Det formår Cohens melankolske tekster, musikken og sangen, når den fortolkes af Den nye Salmetrio. Tilhørerne gik løftet og renset fra koncerten.

Verner Helwig Pedersen, sognepræst, Brejning Kirke

 

Vi havde fornøjelsen af Den Nye Salmetrio i Holme kirke. De spillede en skøn koncert, hvor fortolkningen er vores nye salmeskat var helt i top. Anette, Pojken og Ulrik leverer varen med et smittende humør og et glimt i øjet. Denne koncert kan jeg varmt anbefale.

Janni Beltoft, organist, Holme Kirke

 

Gjerlev Kirke havde besøg af Den Nye Salmetrio i foråret 2012. Det blev en forrygende eftermiddag, hvor vi fik præsenteret de bedste af de nyere salmer i forskellige arrangementer med sangerinden Anette Buonaventzen i front, afvekslende med Ulriks Busts saxofon, som fyldte kirkerummet med vidunderlige toner – i skøn forening med Pojkens Flensborgs dygtige og smukke klaverspil. Bortset fra Trioens lækre sammenspil, var der også rig lejlighed til at nyde de enkelte musikeres solistiske udfoldelser. Alt var velklingende, afvekslende og blev serveret på en vedkommende og umiddelbar måde – krydret med et par dejlige musikalske overraskelser! Jeg kan på det varmeste anbefale Den Nye Salmetrio – både som solister, musikere og som fortolkere af salmer!

Marie-Louise Reitberger, organist, Gjerlev Kirke

 


Jeg har i mine 37 år som sognepræst og ca. halvdelen som studenterpræst haft adskillige gode oplevelser såvel med nyere salmedigtere som med musikere og sangere der fortolkede deres værker. Men jeg har aldrig oplevet en så kongenial, fremragende sammensat og veludført fortolkning som ”Den Nye Salmetrio” gav i Nørholm kirke d.13/1. Med en perlerække af de bedste af de nyere salmer garneret med et par af de tilsvarende lidt ældre, som også f.eks Cohens ”Hallelujah” og en svensk vuggevise til at gå hjem på, fik vi tilhørere en stor oplevelse med de tre, som skiftevis på klaver, saxofon og vokal foldede sig ud. Jeg blev ringet op bagefter af en med-publikummer der fortalte mig af det var det bedste hun nogensinde havde hørt, og hun er kommet til rigtig meget i løbet af alle mine år herude! Jeg kan kun anbefale opførsler med ”salmetrioen” på det varmeste!

Ib Skotte Henriksen, sogne- og studenterpræst, Nørholm Kirke

 

Den Nye Salmetrio gav en dejlig koncert i Grensten Kirke tirsdag den 9. april 2013. Trioen består af Anette Buonaventzen (vokal), Pojken Flensborg (piano & orgel) og Ulrik Bust (saxofon), og den præsenterede et meget afvekslende program af salmer og sange. Musikerne gav deres fortolkninger af kendte og elskede nyere salmer som ”Du, som har tændt millioner af stjerner”, ”Nu går solen sin gang”, ”Du kom til vor runde jord” og ”Du satte dig selv i de nederstes sted”, og udtrykket vekslede fra det stille og inderlige til det robust rockende. Der var smukke udgaver af den oprindeligt svenske ”Nocturne” og populærmelodier som Leonard Cohen’s ”Hallelujah” og ”Natural woman”, som Aretha Franklin gjorde berømt. Arrangementerne var spændende med dejlig sang og soloer af pianisten og saxofonisten, der beherskede både tenor- og sopransaxofon. Hele koncerten var præget af trioens fortrolighed med både jazz, pop og klassisk musik, og det hele blev fremført med glæde for musikken og dyb respekt for den. Som Pojken Flensborg sagde: “Der findes kun to slags musik – god og dårlig”. Med Den Nye Salmetrio blev det en koncert med den gode musik, og tilhørerne kvitterede med stående bifald. Det var en dejlig aften!

Ingemann Schnetler,

Næstformand, Ø. Velling – Helstrup – Grensten menighedsråd

 

“……….Jeg havde hørt Anette Buonaventsen før, så mine forventninger var høje, og de blev mere end indfriet! Trioen leverede indlevede og supermusikalske tolkninger af de nyere salmer, og Anettes herlige sang blev på fornemste vis ledsaget af Ulrik Bust på sax og Pojken Flensborg ved tangenterne. I virkeligheden er “ledsaget” ikke det helt rigtige ord, for her er tale om tre fuldblods musikere, som giver hinanden plads til at udfolde sig på allerbedste vis.
Fine arrangementer, flot udført og publikummer, der kommer hen bagefter og spørger, hvornår Den Nye Salmetrio kommer igen. Hvad mere kan man forlange som arrangør!?

Klaus Andersen, organist, Skt. Nikolaj Kirke, Bogense